Stichting groenmarkt

Stichting de Groenmarkt, het gezelligste plein van Amersfoort

Deelnemers

Muziekcafé Pitchers

Jouw café voor een compleet verzorgd uitje.

Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker

Traditionele handgebakken pannekoeken.

Dikke Dirck

Bourgondisch genieten.

Onder de Linde

Het oudste cafe van Amersfoort.

De Dikke Koning

Het biercafé.

Het Brouwhuis

Speciaalbier en verrassende bites.

Dolle Diva

Eetbar en cocktails.

Stichitng Groenmarkt Amersfoort

Pitchers heeft zich verbonden aan de Stichting Groenmarkt. De Stichting heeft als doel om het gezellig te maken op de Groenmarkt Amersfoort. Dit plein is kleiner dan het “Lieve Vrouweplein”  en de “Hof”, onder andere bekend van “Muziekfeest op het plein”,  “Gaypride”, “Smartlappenfestival”, “Jazzfestival Amersfoort” en “Dias Latinos” maar net zoveel te bieden heeft en misschien nog wel meer. De stichting probeert activiteiten te organiseren om jouw verblijf op de Groenmarkt ten goede te laten komen. Veelal zullen dit muzikale activiteiten zijn als de terrassen uitstaan, waarbij “het vertoeven op het terras onder het genot van een hapje en drankje” het motto is.

De Groenmarkt is niet alleen nu het plein voor culturele bezigheden maar werd al als podium gebruikt door de studenten van de Beeldende Kunstacademie en Pedagogische Academie. 

De Groenmarkt is een mooie locatie en omringd door “oud Amersfoort”. Vanaf het plein kijk je tegen één van de monumenten van Amersfoort aan, de Sint Joriskerk .  Een mooi decor tijdens een event.

Houdt de agenda van Pitchers in de gaten of er wat te doen is op de Groenmarkt.

Eten bij Pitchers

 

Muziek bij Pitchers