Het verhaal

De geschiedenis van Pitchers
Mooie locatie

Aan het gezelligste plein van Amersfoort, de Groenmarkt.

Gezellig uitgaan

Compleet uitje met muziek, eten en drinken.

Relaxe atmosfeer

Muziek staat altijd in het teken van de aanwezige sfeer.

Het verhaal

Vincent van Brakel heeft dit café overgenomen in 2015. Na vele aanpassingen in uitstraling en concept is het nu het muziekcafé van Amersfoort en inmiddels een begrip geworden in Amersfoort en omstreken . Het geeft muzikanten op diverse manieren middels optredens en jamsessies een podium. De bezoeker kan dit onder het genot van een drankje en hapje allemaal ondergaan, zelfs als er geen live muziek is. Goed en gezellig uitgaan zijn één van de speerpunten van Pitchers.

In 2019 heeft er een verbouwing plaatsgevonden noodgedwongen door de COVID pandemie.  Muziek staat hier zeker nog centraal maar ETEN is ook zeer belangrijk geworden en is er zelfs een vernieuwde keuken ingekomen. Mede hierdoor willen wij onze bezoekers onze passie en gevoel meegeven waarom wij dit café zo leuk en uniek vinden.

Pitchers is gelegen aan het gezelligste plein van Amersfoort namelijk de Groenmarkt. Voorheen waren hier uitgaansgelegenheden zoals het “Grand Café ’t Filmhuis” en het “t Nonnetje”. Helaas hebben deze de Groenmarkt verlaten en doet Pitchers zijn best om muziek op het plein te brengen.

Pitchers blijft vernieuwen en met de tijd meegaan maar doet zeker ook oude tijden herleven middels de keuze van muziek, artiesten en eten.